Havrecrunch-bars

energibars på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Egengjorda powerbars är perfekta när orken tryter och sötsuget tilltar. Ät efter träningen eller bara till kvällskaffet. Det bästa av allt är att de passar både stora som små.

Ingredienser

  • 4 dl
    havregryn (135 g)
  • ½dl
    solrosfrön (35 g)
  • 1dl
    kokos (50 g)
  • 10st
    torkade katrinplommon (100 g)
  • dl
    russin (100 g)
  • 30g
    mörk choklad (70-85%)
  • ½dl
    kakaobitar, nibs (20 g)
  • 2 ½msk
    honung (15 g)
  • 2msk
    vatten

Så lagar du

Receptet räcker till 5 stora bars.

1. Rosta havregryn, solrosfrön och kokos i ugnen till en gyllenbrun färg.

2. Dela torkade plommon i bitar och blanda med russin.

3. Häll hett vatten över dem och tillsätt honung. Mixa till en slät smet med stavmixer.

4. Finhacka mörk choklad och blanda ner den och kakaobitar. Rör samman alla ingredienser och tryck ut på bakplåtspapper.

5. Låt stelna i kyl en timme och skär sedan i jämna bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!