Hemgjord crème fraiche

Creme fraiche

Publicerat:

Paul Svensson visar hur gott och busenkelt du snor ihop din egen crème fraiche. Dessutom bjuder han på tre utsökta grillsåser.

Ingredienser

Crème fraiche

  • 1liter
    grädde (pastöriserad)
  • 2msk
    surmjölk

Bearnaisesmak till grillat kött

  • 1dl
    hemgjord crème fraiche
  • ½
    gul lök
  • ½dl
    vinäger
  • ½dl
    vatten
  • 1kruk(or)
    dragon, finhackad
  • 1kruk(or)
    persilja, finhackad
  • salt och peppar

Äpple och pepparrot till grillad fisk

  • 1dl
    hemgjord crème fraiche
  • ¾dl
    rivet äpple
  • ¾dl
    riven pepparrot
  • salt och peppar

Citron till grillade grönsaker

  • 1dl
    hemgjord crème fraiche
  • 1st
    citron, zest och hälften av fruktköttet
  • ½msk
    socker

Så lagar du

Crème fraiche

1. Blanda och låt stå framme i rumstemperatur i två dygn.

Bearnaisesmak till grillat kött

1. Koka löken mjuk i vinäger och vatten. Låt kallna innan övriga ingredienser blandas i.

Äpple och pepparrot till grillad fisk

1. Blanda alla ingredienser.

Citron till grillade grönsaker

1. Blanda alla ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!