Honungsgranola

Honungsgranola.

Publicerat:

Tillagningstid:

Granola är till skillnad från müsli tillagad, ofta bakad eller rostad. Vi gör vår granola glutenfri och extra nyttig med bipollen. Genom att rosta honungen med fröna får den en karamellaktig ton som inte känns lika söt. Granolan håller sig fräsch i tätslutande burk åtminstone 2 veckor.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    oskalad quinoa
  • 1dl
    svart quinoa
  • 2dl
    vallmofrön
  • 2dl
    solrosfrön
  • 2dl
    linfrökross
  • 1dl
    honung
  • 1dl
    bipollen

Så lagar du

1. Puffa quinoan i torr panna under lock tills den tystnar.

2. Blanda vallmofrön, solrosfrön, linfrökross och honung.

3. Rosta på bakplåtspapper i ugn i 150 grader ca 15 minuter.

4. Blanda med puffad quinoa och pollen.

5. Servera till hemgjord yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!