Hostmedicin

Granskott

Publicerat:

Tillagningstid:

Dosering: 2-3 msk per dag tills hostan gått över. Gästkock: Laila Spik.

Ingredienser

10portioner

  • granskott
  • sprit
  • sirap eller råsocker

Så lagar du

1. Färska granskott sättes i en glasburk med skruvlock på ½ l eller mer. Packa tätt och tillsätt 32-34 procentig sprit så att det täcker de packade granskotten.

2. Skruva åt och tejpa igen locket till burken och ställ i fönstret ca 1 vecka. Vänd och skaka burken helst varje dag. Efter en vecka sättes burken i mörkt och svalt utrymme t.ex. kylskåp eller kall matkällare. Den skall stå i 8-12 månader för att de goda egenskaperna skall dras ut.

3. Efter angiven tid sila det hela och tillsätt någon form av sötma (sirap eller kokt råsocker) och barren fryses in och kan användas till dessert, bakning och smaksättning i mat.

Dela det här receptet med dina vänner!