Ingredienser

  • 230g
    jordgubbar (mixa och passera jordgubbar så att det blir 190 g puré)
  • 3cl
    pressad citronsaft
  • 2
    äggulor
  • 1
    ägg
  • 30g
    strösocker
  • 1
    gelatinblad
  • 45g
    smör

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladet i iskallt vatten i ca 10 minuter.


2. Vispa ägg, äggula och strösocker vitt och luftigt.


3. Värm jordgubbspurén och citronsaften under omrörning.
 Häll den varma blandningen över den uppvispade strösocker och äggblandningen. 
Blanda ordentligt med visp. 
Häll sedan tillbaka hela blandningen i kastrullen och värm upp till 83 grader under ständig vispning. 

4. Häll över krämen i en rostfri bunke och låt den svalna till ca 60 grader. Krama vattnet ur gelatinbladet och tillsätt det i krämen. Rör om tills krämen blir slät.

5. 
Ta en stavmixer och mixa ner smöret i smeten tills den blir slät och inga klumpar finns.    

Dela det här receptet med dina vänner!