Kall potatissoppa med purjolök och sherry

Kall potatissoppa med purjolök och sherry

Publicerat:

Tillagningstid:

En kall potatissoppa med purjolök och smak av sherry och crème fraiche är en ideal förrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    potatis, mjölig
  • 250g
    purjolök, det vita
  • 50g
    smör
  • 1dl
    vitt vin
  • 1 ½liter
    vatten
  • kryddbukett, bouqet garni
  • salt
  • peppar
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1msk
    sherry
  • vichyvatten

Så lagar du

1. Tärna purjon och skala potatisen.

2. Fräs purjon i smöret utan att den får färg. Tillsätt potatisen och smaka av med salt och peppar.

3. Häll på vinet och vattnet, lägg till örtbuketten. Låt koka i 30–40 minuter och ta sedan bort örtbuketten.

4. Mixa i blender och blanda i crème fraiche och en matsked sherry.

5. Kyl ner och häll i två matskedar vichyvatten före serveringen.

6. Toppa med gräslök och gräslöksblommor.

Dela det här receptet med dina vänner!