Kalvfärsfylld zucchini med saffransdoftande risoni
Publicerat:
2016-03-17Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4medelstora zucchini
- 300gkalvfärs
- 1liten gul lök
- 1vitlöksklyfta
- 1dlfinhackad färsk basilika
- finrivet skal från en liten citron
- 2dlriven pamesanost
- 0,5dltorrt vitt vin
Risoni
- 1,5dlrisoni
- 1,5dlvispgrädde
- 0,5dltorrt vitt vin
- 0,5gsaffran
- salt och peppar
Ugnsrostade tomater
- 500gtomater
- 5mskolivolja
- 1mskströsocker
- 2tsksalt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°C. Dela zucchinin i två delar på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked. Lägg zucchinin med den urkärnade delen uppåt i en smord form och baka i ugnen cirka 20 minuter tills de är mjuka.
2. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja utan att det tar färg. Blanda i kalvfärs och bryn, tillsätt vinet och låt koka in. Blanda till sist i finhackad basilika, citronskal och hälften av osten.
3. Fördela kalvfärsröran i den bakade zucchinin, strö på resten av osten och låt gå i ugnen ytterligare 5-7 minuter. Servera med risoni och ugnsbakade tomater.
Risoni
Koka risonin enligt anvisningar på paketet. Koka upp grädde, vin och saffran. Blanda sedan ned saffransgrädden i den kokta och avrunna risonin. Smaka av med salt och peppar.
Tomaterna
Sätt ugnen på 200°C. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat och pensla olivoljan över tomaterna. Strö över socker och salt. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Dryckestips
Bardolino Villa Merighi 2014, Italien
Nr 3600, 89 kronor
Rigogolo Chianti Riserva Nettuno 2012, Italien
Nr 2361, 95 kronor
Alkoholfritt
Maglehem n:o 4 2015, Sverige
Nr 1958, 48 kronor (63 cl)