Kantareller Sott'olio

Kantareller Sott'olio

Publicerat:

Tillagningstid:

Sott'olio betyder i olja på italienska. Kantarellerna läggs in i olivolja och ska stå minst en vecka i kylskåp innan servering.

Ingredienser

  • ca 300g
    späda, fina och rensade kantareller
  • ev ½st
    gul zucchini skuren i skivor
  • 3dl
    vitvinsvinäger
  • 1dl
    vatten
  • 1 ½msk
    salt
  • 2-3st
    lagerblad
  • 2st
    skivade vitlöksklyftor
  • några kvistar rosmarin
  • 5st
    svartpepparkorn
  • 2-3dl
    olivolja

Så lagar du

1. Koka upp vinäger, vatten och salt. Lägg i svamp och zucchini och låt det koka på svag värme i 10 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av.

2. Varva svamp, zucchini, vitlök och örter i små, rena glasburkar.

3. Häll på olivolja så att det täcker. Sätt på locket och låt stå i minst en vecka innan du äter dem till ost, chark eller färsrätter som köttbullar och köttfärslimpa till exempel.

Dela det här receptet med dina vänner!