Kantareller Sott'olio
Publicerat:
2014-08-27Tillagningstid:
Sott'olio betyder i olja på italienska. Kantarellerna läggs in i olivolja och ska stå minst en vecka i kylskåp innan servering.
Ingredienser
- ca 300gspäda, fina och rensade kantareller
- ev ½stgul zucchini skuren i skivor
- 3dlvitvinsvinäger
- 1dlvatten
- 1 ½msksalt
- 2-3stlagerblad
- 2stskivade vitlöksklyftor
- några kvistar rosmarin
- 5stsvartpepparkorn
- 2-3dlolivolja
Så lagar du
1. Koka upp vinäger, vatten och salt. Lägg i svamp och zucchini och låt det koka på svag värme i 10 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av.
2. Varva svamp, zucchini, vitlök och örter i små, rena glasburkar.
3. Häll på olivolja så att det täcker. Sätt på locket och låt stå i minst en vecka innan du äter dem till ost, chark eller färsrätter som köttbullar och köttfärslimpa till exempel.