Kimchipannkakor med gochujangmajjo
Publicerat:
2024-04-04Tillagningstid:
Frasiga, smakrika små plättar att servera som snacks till öl eller syrlig lemonad. Kimchi är koreanska fermenterade grönsaker som har en intensiv, djup smak med härlig syra. Nyttigt är det också!
Ingredienser
4 - 6portioner
- 200gkimchi
- 2salladslökar
- 2mskspad från kimchi
- 0,5dlvatten
- 1dlvetemjöl
- 1tsksesamolja
- 0,5tsksalt
- 1nypa socker
- Rapsolja att steka i
- Rostade sesamfrön till servering
Gochujangmajjo
- 1dlmajonnäs
- 1-2mskgochujang
Så lagar du
- Blanda ihop majonnäsen och smaka av med vinäger och salt. Godast blir det förstås med hemgjord majonnäs. Här är ett recept.
- Hacka kimchin och lägg i en skål.
- Hacka det vita på salladslökarna fint och blanda ner (det gröna hackar du fint och lägger åt sidan till garnering).
- Tillsätt vatten, kimchilag, salt, socker och sesamolja och rör om. Vänd ner mjölet.
- Hetta upp en stekpanna och häll i ca ½ msk rapsolja. Klicka i några smetklickar och stek plättarna på båda sidor tills de fått färg och fras.
- Servera plättarna garnerade med majjo, sesamfrön och salladslök