Kimchipannkakor med gochujangmajjo

Kimchipannkakor med gochujangmajjo

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga, smakrika små plättar att servera som snacks till öl eller syrlig lemonad. Kimchi är koreanska fermenterade grönsaker som har en intensiv, djup smak med härlig syra. Nyttigt är det också!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 200g
    kimchi
  • 2
    salladslökar
  • 2msk
    spad från kimchi
  • 0,5dl
    vatten
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    sesamolja
  • 0,5tsk
    salt
  • 1
    nypa socker
  • Rapsolja att steka i
  • Rostade sesamfrön till servering

Gochujangmajjo

  • 1dl
    majonnäs
  • 1-2msk
    gochujang

Så lagar du

  1. Blanda ihop majonnäsen och smaka av med vinäger och salt. Godast blir det förstås med hemgjord majonnäs. Här är ett recept.
  2. Hacka kimchin och lägg i en skål. 
  3. Hacka det vita på salladslökarna fint och blanda ner (det gröna hackar du fint och lägger åt sidan till garnering). 
  4. Tillsätt vatten, kimchilag, salt, socker och sesamolja och rör om. Vänd ner mjölet.
  5. Hetta upp en stekpanna och häll i ca ½ msk rapsolja. Klicka i några smetklickar och stek plättarna på båda sidor tills de fått färg och fras.
  6. Servera plättarna garnerade med majjo, sesamfrön och salladslök

Dela det här receptet med dina vänner!