Kladdkakstårta

Kladdkakstårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Bygg en syndig tårta av flera kladdkakor och toppa med frosting med valfri smak.

Ingredienser

12portioner

  • 2st
    stora eller 4-5 mellanstora kladdkakor
  • 1sats(er)
    cream cheesefrosting, valfri smak, se nedan
  • 1-2dl
    marmelad, sylt eller rårörda bär

Till garnering

  • bär, karameller, strössel, ätbara blommor, citronmeliss

Chokladfrosting

  • 3dl
    grädde, vispad
  • 400g
    naturell färskost
  • 2-3dl
    florsocker
  • 2dl
    kakao
  • 1msk
    vaniljsocker

Citronfrosting

  • 3dl
    grädde, vispad
  • 400g
    naturell färskost
  • 2dl
    florsocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1dl
    lemon curd

Så lagar du

1. Baka två stora eller 4–5  mindre kladdkakor (se Susannes recept här).

2. Frosting: Väl smaksättning med choklad eller citron efter din personliga smak. Vispa först grädden och rör sedan ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm.

3. Bygg tårtan av kladdkakebottnarna varvat med tunna lager marmelad och frosting.

4. Stryk ut frosting jämnt över hela tårtan, spritsa resten på eller runt tårtan. Garnera med bär, frukt, karameller, strössel, riven choklad eller sockerblommor.

Dela det här receptet med dina vänner!