Kokoskyssar med söt ingefärs- och färskostkräm och jordgubbsskiva (macarons)

Kokoskyssar med söt ingefärs- och färskostkräm och jordgubbsskiva (macarons).

Publicerat:

Tillagningstid:

Alla älskar macarons! Den här varianten med rostad kokos i marängen ger bakverket en ny dimension.

Ingredienser

24portioner

Minimaränger

  • 100g
    kokosflingor
  • 200g
    strösocker
  • 4st
    ägg, ekologiska

Fyllning

  • 200g
    färskost, lägre fetthalt
  • tsk
    florsocker
  • 1st
    vaniljstång, fröna
  • 2st
    mindre bitar söt (!) inlagd ingefära
  • 1msk
    vätska av söt (!) inlagd ingefära
  • 8st
    jordgubbar, skivade

Så lagar du

Minimaränger

1. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna på medevärme tills de är gyllene.

2. Häll socker och en äggvita i en ren(!) skål. Vispa i 30 sekunder på hög effekt. Tillsätt en äggvita till och vispa i två minuter till. Smeten börjar nu bli ganska tjock.

3. Tillsätt de två kvarvarande äggvitorna, en i taget, under stark vispning. Vipsa tills smeten är rejält tjock, vit och glänsande. Vänd långsamt i den rostade kokosen.

4. Lägg smeten i en spritspåse med 1½ cm rund öppning. Spritsa ut 48 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varje maräng ska vara ca 3-4 cm i diameter. Se till att det finns gott om plats mellan marängerna.

5. Baka i ugnen på 110 grader ca 1,5 timme, tills marängerna är krispiga på utsidan, men fortfarande lite mjuka i mitten. Gör du på flera plåtar samtidigt, se då till att byta plats på plåtarna i ugnen efterhand för att få en jämn tillagning.

Fyllning

1. Blanda alla ingredienser utom jordgubbarna, och lägg fyllningen i en spritspåse med 1½ cm rund öppning. Kyl smeten innan du monterar.

2. Skiva jordgubbarna och dela i mindre bitar om det behövs för att matcha marängernas storlek.

Montering

1. När marängerna har svalnat helt, spritsa en lagom mängd fyllning på varje maräng. Lägg jordgubbsskivor på hälften av marängerna med fyllning. Lägg sedan på en marängbit med fyllning på varje jordgubbsprydd maräng.

Dela det här receptet med dina vänner!