Kokoskyssar med söt ingefärs- och färskostkräm och jordgubbsskiva (macarons)
Publicerat:
2015-10-08Tillagningstid:
Ingredienser
24portioner
Minimaränger
- 100gkokosflingor
- 200gströsocker
- 4stägg, ekologiska
Fyllning
- 200gfärskost, lägre fetthalt
- 2½tskflorsocker
- 1stvaniljstång, fröna
- 2stmindre bitar söt (!) inlagd ingefära
- 1mskvätska av söt (!) inlagd ingefära
- 8stjordgubbar, skivade
Så lagar du
Minimaränger
1. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna på medevärme tills de är gyllene.
2. Häll socker och en äggvita i en ren(!) skål. Vispa i 30 sekunder på hög effekt. Tillsätt en äggvita till och vispa i två minuter till. Smeten börjar nu bli ganska tjock.
3. Tillsätt de två kvarvarande äggvitorna, en i taget, under stark vispning. Vipsa tills smeten är rejält tjock, vit och glänsande. Vänd långsamt i den rostade kokosen.
4. Lägg smeten i en spritspåse med 1½ cm rund öppning. Spritsa ut 48 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varje maräng ska vara ca 3-4 cm i diameter. Se till att det finns gott om plats mellan marängerna.
5. Baka i ugnen på 110 grader ca 1,5 timme, tills marängerna är krispiga på utsidan, men fortfarande lite mjuka i mitten. Gör du på flera plåtar samtidigt, se då till att byta plats på plåtarna i ugnen efterhand för att få en jämn tillagning.
Fyllning
1. Blanda alla ingredienser utom jordgubbarna, och lägg fyllningen i en spritspåse med 1½ cm rund öppning. Kyl smeten innan du monterar.
2. Skiva jordgubbarna och dela i mindre bitar om det behövs för att matcha marängernas storlek.
Montering
1. När marängerna har svalnat helt, spritsa en lagom mängd fyllning på varje maräng. Lägg jordgubbsskivor på hälften av marängerna med fyllning. Lägg sedan på en marängbit med fyllning på varje jordgubbsprydd maräng.