Krispig äppelsallad med fetaost
Publicerat:
2013-09-18Tillagningstid:
Äpplen och fetaost gifter sig bra i den här salladen tillsammans med en fantastisk senapsvinägrett.
Ingredienser
4portioner
- 1sats(er)råmarinerad majrova (se nedan)
- 1 ststort salladshuvud, tvättat och rivet i bitar
- 2stmorötter, skivade på längden med potatisskalare
- 2stäpplen, skivade
- 1ströd lök, strimlad
Topping
- 1dlsvarta oliver
- 1dlrostad mandel
- 150gfetaost, smulad
Senapsvinägrett
- 1mskgrov senap
- 2mskäppelcidervinäger
- ½dlolivolja
- salt, peppar från kvarnen
Råmarinerad majrova
- 1stmajrova, i bitar
- 1mskvinäger
- 2mskolivolja
- 2mskfärska kryddor, t ex persilja, timjan, dill, hackade
- ½tsksalt
Så lagar du
1. Gör vinägretten: Vispa ihop senap och vinäger, tillsätt olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.
2. Marinera majrova: Blanda samtliga ingredienser, låt stå och dra ett tag.
3. Blanda samtliga ingredienser med vinägretten. Toppa med oliver, mandel och ost.