Krispig äppelsallad med fetaost

sallad i skål

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpplen och fetaost gifter sig bra i den här salladen tillsammans med en fantastisk senapsvinägrett.

Ingredienser

4portioner

  • 1sats(er)
    råmarinerad majrova (se nedan)
  • 1 st
    stort salladshuvud, tvättat och rivet i bitar
  • 2st
    morötter, skivade på längden med potatisskalare
  • 2st
    äpplen, skivade
  • 1st
    röd lök, strimlad

Topping

  • 1dl
    svarta oliver
  • 1dl
    rostad mandel
  • 150g
    fetaost, smulad

Senapsvinägrett

  • 1msk
    grov senap
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • ½dl
    olivolja
  • salt, peppar från kvarnen

Råmarinerad majrova

  • 1st
    majrova, i bitar
  • 1msk
    vinäger
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    färska kryddor, t ex persilja, timjan, dill, hackade
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

1. Gör vinägretten: Vispa ihop senap och vinäger, tillsätt olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.

2. Marinera majrova: Blanda samtliga ingredienser, låt stå och dra ett tag.

3. Blanda samtliga ingredienser med vinägretten. Toppa med oliver, mandel och ost.

Dela det här receptet med dina vänner!