Kronärtskocka med citron och vitlök

Kronärtskocka med citron och vitlök

Publicerat:

Tillagningstid:

En kul plockrätt med favoritsmakerna citron, vitlök och persilja.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    kronärtskockor
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1st
    citron, rivet skal
  • 4msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skölj skockorna i vatten, bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med. Lägg i en stor kastrull och täck med vatten, salta lätt.

2. Låt koka cirka 40 minuter, mindre skockor lite kortare koktid, större skockor lite längre koktid. De är klara när det lätt går att rycka bort bladen. Ta upp skockorna med hålslev och låt rinna av.

3. Dra bladen av skockorna och lägg på ett fat.

4. Skär bort skägget och frigör botten på kronärtskockorna. Hacka bottnarna och blanda med pressad vitlök, citronskal, finhackad persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5. Fördela hacket på de upplagda bladen och servera.

Dryckestips:

Soleado Verdejo Organic 2015, Spanien

Nr 6043, 79 kronor

Alkoholfritt

Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike

Nr 1990, 39 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!