Kronärtskocka med citron och vitlök
Publicerat:
2016-08-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2stkronärtskockor
- 1stvitlöksklyfta
- 1stcitron, rivet skal
- 4mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skölj skockorna i vatten, bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med. Lägg i en stor kastrull och täck med vatten, salta lätt.
2. Låt koka cirka 40 minuter, mindre skockor lite kortare koktid, större skockor lite längre koktid. De är klara när det lätt går att rycka bort bladen. Ta upp skockorna med hålslev och låt rinna av.
3. Dra bladen av skockorna och lägg på ett fat.
4. Skär bort skägget och frigör botten på kronärtskockorna. Hacka bottnarna och blanda med pressad vitlök, citronskal, finhackad persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela hacket på de upplagda bladen och servera.
Dryckestips:
Soleado Verdejo Organic 2015, Spanien
Nr 6043, 79 kronor
Alkoholfritt
Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike
Nr 1990, 39 kronor