Kycklingpaket och getostpotatis
Publicerat:
2013-04-24Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- ca 900 gkycklingfilé
- 2-3 stpaprikor, gärna olika färger
- 1ströd lök
- olivolja till stekning
- 1 ½ tsksalt
- ½tsknymald peppar
- 1stvitlöksklyfta
- 1ask(ar)cocktailtomater, 250 g
- ca 70 gcitronfyllda oliver
- 1kruk(or)basilika
- 6stbakplåtspapper
Getostpotatis
- ¾kgmjölig potatis
- 3 stäggulor
- 50gsmör
- 1 ½ dlmjölk
- ¾tsksalt
- nymald svartpeppar
- 6skiva(or)getost, ca 300 g
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen och paprikan i ca 2x2 cm bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
2. Stek kycklingen i olivolja, salta och peppra. Flytta över bitarna i en skål. Stek sedan paprikabitarna, löken och pressad vitlök hastigt i het panna med olivolja. Blanda kycklingbitarna med grönsakerna. Tillsätt även tomaterna och oliverna.
3. Hacka basilikabladen och strö över dem. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
4. Lägg upp röran i mitten på bakplåtspapprena. Vik ihop och snurra igen pappret till ett paket. Ställ in i ugnen ca 12 minuter tills de är varma. Har de kallnat kan det ta lite längre tid.
Getostpotatis
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
2. Tillsätt smöret, äggulor och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fördela moset i cocotteformar. Lägg en skiva getost på toppen.
3. Gratinera i ugnen ca 12 minuter, tills osten börjar få lite färg.