Lammhjärta

Grillade lammrätter på delarna karré hjärta, rygg och ribs.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    När gästerna är bjudna och grillsäsongen som bäst gör du rätt i att skaffa dig ett helt lamm. Hjälp vid grillen får du av Filip Langhoffs recept på olika delar; hjärta, karré, rygg och ribs.

    Ingredienser

    4portioner

    • 4
      lammhjärtan
    • 1liter
      saltlag

    Så lagar du

    1. Lägg 50 g havssalt i en liter vatten, så att du får en 5-procentig saltlag.

    2. Dela dina lammhjärtan på längden i två delar.

    3. Rensa ur alla senor och dra av hinnan.

    4. Salta dem i 12 timmar i saltlagen. Skölj dem noggrant och torka.

    5. Lägg dem på en bädd av hö på en medelvarm grill för att få fin rökighet.

    6. Grilla i två minuter på varje sida.

    Tips

    I receptet till Filips grillade lammribs hittar du tillbehören till de grillade lammrätterna. Här finns recept till grillad sallad och rova, yoghurtsås med mynta och en fräsch sallad på rårivet lamm med kålrabbi.

    Se också recepten till Filips grillade sadel och karré.

    Dela det här receptet med dina vänner!