Lammrostbiff med basilika- och citronolja

skivat kött på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Rostbiffen är en del av lammsteken och blir mycket mör och god. Det går mycket bra med andra styckningsdetaljer från steken.

Ingredienser

6portioner

  • 900g
    lammrostbiff
  • 2tsk
    salt
  • smör till stekning

Marinad

  • 1 ½msk
    timjan
  • 2kvist(ar)
    rosmarin
  • 2st
    hackade vitlöksklyftor
  • 1tsk
    nymald svartpeppar
  • 1dl
    olivolja

Ört- och citronolja

  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1
    ekologisk citron
  • 1dl
    fin olivolja
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

Rostbiffen ska gärna marineras i minst 6 timmar.

1. Blanda marinaden i en bunke och lägg ner rostbiffarna. Blanda runt så att alla kommer åt marinaden. Låt gärna marinera 6 timmar eller mer.

2. Ört- och citronolja: Mixa basilikan, riv det yttersta på citronskalet och blanda ner. Tillsätt oljan och mixa igen. Smaka av med salt.

3. Sätt ugnen på 125°. Bryn lammrostbiffarna i smör. Salta under tiden.

4. Lägg sedan rostbiffen på plåt med bakplåtspapper och låt steka färdigt i ugnen. Stick in en termometer och stek till cirka 60° för rosa kött. Skiva köttet och servera med citronoljan och rödbetssallad med fetaost.

Dela det här receptet med dina vänner!