Långbakat äpple med lagerblad och kavring

Långbakat äpple med lagerblad och kavring

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    små äpplen, belle de boskoop/rubinola
  • 2dl
    creme fraiche
  • 2msk
    socker
  • 1tsk
    torkade mixade lagerblad
  • 4skiva(or)
    kavring
  • 2msk
    smör
  • 2msk
    honung, svensk

Så lagar du

1. Gröp ur äpplenas kärnhus underifrån med en liten tesked.

2. Ställ äpplena på socker och baka över natten i ugn, cirka 7-8 timmar på 80 °C.

3. Vispa creme fraiche med socker och mixad lagerblad, till krämig konsistens.

4. Hacka kavring. Smält smör med honung tills det börjar binda. Tillsätt kavring och stek på medelvärme tills krispigt.

5. Servera ljummet äpple med lagerkräm och krispig kavring.

Dela det här receptet med dina vänner!