Lasagne på svamp, bacon och spenat

Lasagne på svamp, bacon och spenat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mycket smakrik variant på en klassisk rätt, som klarar sig fint även utan tomatsås som bas.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    vildsvamp
  • 2st
    gula lökar, finhackade
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 300g
    spenat
  • 1paket
    bacon
  • 50g
    smör
  • 50g
    mjöl
  • 6dl
    mjölk
  • 6-8st
    lasagneplattor
  • hårdlagrad ost

Så lagar du

1. Bechamelsås: Smält smör och tillsätt mjöl. Vispa i mjölk efterhand. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar.

2. Stek svampen i lite olja. Tillsätt smör och hälften av löken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

3. Strimla och knaperstek bacon.

4. Svetta spenat och finhackad lök och vitlök tills mjuk.

5. Varva bechamelsås, lasagneplattor, svamp, bacon och spenat. Avsluta med mer bechamel och hårdlagrad ost.

6. Gratinera i ugn på 190°C i ca 30 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!