Laxsnurror med gurka och pepparrot

Laxsnurror.

Publicerat:

Tillagningstid:

Goda små gurk- och laxsnurror som blir extra fina med romkorn på toppen. Det går bra att göra snurrorna ett par timmar i förväg.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 4msk
    färskost med pepparrot
  • 200g
    kallrökt lax
  • 1-2st
    gurkor

Garnering

  • laxrom

Så lagar du

1. Bred ett tunt lager av pepparrotsosten på laxskivorna.

2. Hyvla gurkan med osthyvel till långa breda band. Vänd gurkan när du kommer till kärnhuset.

3. Skär laxskivorna i långa bitar lika breda som gurkbanden. Lägg laxen på gurkan men den kladdiga sidan mot gurkan. Bred färskost även på den andra sidan av laxen så fäster det bra när du rullar ihop till en stubbe. Hit kan förberedas.

4. Garnera med laxrom.

Dela det här receptet med dina vänner!