Lingonstrutar

Lingonstrutar

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga strutar fyllda med läcker sötsyrlig lingongrädde.

Ingredienser

6portioner

Strutar

  • 50g
    rumsvarmt smör
  • 1st
    äggvita
  • ¾dl
    florsocker (45 g)
  • ¾dl
    vetemjöl (45 g)

Lingongrädde

  • 2dl
    vispgrädde
  • 6msk
    rårörda lingon

Garnering

  • några frysta lingon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa vitan. Vispa sedan smör och florsocker mjukt och pösigt. Vispa ner äggvitan och sikta sedan vetemjölet.

3. Rita 6–7 rundlar, cirka 12 cm, på ett bakplåtspapper. Vänd papperet och bred ut smeten i rundlarna.

4. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Ta ut dem och rulla ihop dem till strutar medan de är varma, använda bomullshandskar om du är känslig för värme. Ställ dem i glas. Om de hinner kallna för mycket kan du sätta in dem i ugnen igen så att de mjuknar.

5. Gör lingongrädde: Vispa grädden och smaksätt med lingonsylt.

6. Fyll de kalla strutarna med lingongrädden. Garnera med några lingon och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!