Linssoppa med bacon och lök

Linssoppa med bacon och lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rökigheten och sältan i baconen, lökens sötma och linsernas krämighet ger en mustig helhetsupplevelse i denna värmande soppa.

Ingredienser

3 - 6portioner

  • 4skiva(or)
    bacon
  • 1msk
    olivolja
  • 1st
    gul lök
  • 1paket
    röda linser (ca 400 g)
  • 1st
    lagerblad
  • svartpeppar
  • vatten

Så lagar du

1. Strimla bacon. Fräs i olja i en kastrull. Hacka löken grovt och tillsätt i kasstrullen, men sänk värmen lite.

2. Skölj linserna och tillsätt i kastrullen. Slå över vatten så att det täcker. Peppra och låt koka i ca 20 minuter. Blir det för torrt, slå på mer vatten.

3. Ta bort lagerbladet och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!