Löjromsflarn

Löjromsflarn

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig förrätt med löjrom på spröd botten som med fördel avnjuts på stående fot med ett glas bubbel.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    rulle smördeg à 250 g
  • 1,5dl
    lagrad ost, riven
  • 1dl
    crème fraiche
  • ½
    finhackad rödlök
  • 1dl
    finhackad gräslök
  • 1knippa(or)
    dill
  • 100g
    löjrom
  • 1
    citron
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen i en långpanna.

2. Strö över den rivna osten, salta och peppra. Grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter.

3. Ta ut och låt svalna lite. Toppa med creme fraiche i små klickar, löjrom, rödlök, gräslök och dill. Servera med några citronklyftor. 

Dryckestips

Codorniu Clasico Brut, Spanien
Nr 7735,  46 kronor (37,5 cl)

Pol Roger Brut Réserve, Frankrike
Nr 7549, 217 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!