Löjromsflarn
Publicerat:
2016-02-04Tillagningstid:
Lyxig förrätt med löjrom på spröd botten som med fördel avnjuts på stående fot med ett glas bubbel.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1rulle smördeg à 250 g
- 1,5dllagrad ost, riven
- 1dlcrème fraiche
- ½finhackad rödlök
- 1dlfinhackad gräslök
- 1knippa(or)dill
- 100glöjrom
- 1citron
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen i en långpanna.
2. Strö över den rivna osten, salta och peppra. Grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter.
3. Ta ut och låt svalna lite. Toppa med creme fraiche i små klickar, löjrom, rödlök, gräslök och dill. Servera med några citronklyftor.
Dryckestips
Codorniu Clasico Brut, Spanien
Nr 7735, 46 kronor (37,5 cl)
Pol Roger Brut Réserve, Frankrike
Nr 7549, 217 kronor (37,5 cl)