Mandelmuffins med hallon

Muffins

Publicerat:

Tillagningstid:

Riktigt goda muffins med fin smak av mandel och kardemumma och som pricken över i sötsyrliga aromrika hallon.

Ingredienser

6portioner

  • 50g
    smör (rumsvarmt)
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 3st
    ägg
  • 3dl
    mandelmjöl (150 g)
  • 1msk
    psylliumhusk
  • 1 ½tsk
    nystött kardemumma
  • 1tsk
    bakpulver
  • 100g
    frysta hallon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. 

2. Blanda mandelmjöl, psylliumhusk, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda sen försiktigt ner hallonen i smeten.

3. Fördela smeten i 6 stora stadiga muffinsformar.

4. Grädda mitt i ugnen, cirka 25 minuter tills de har fått fin färg. Prova gärna med en sticka att de inte är kladdiga.

Dela det här receptet med dina vänner!