Marängbakelse med kanelstekta äpplen

Marängbakelse med kanelstekta äpplen

Publicerat:

Tillagningstid:

En suverän, lättgjord dessert med underbara smak-krockar. Obs: marängen tar tid att grädda, börja i tid!

Ingredienser

4portioner

Marängbottnar

  • 2st
    äggvitor
  • dl
    strösocker
  • ½msk
    majsstärkelse eller potatismjöl
  • ½tsk
    äppelcidervinäger eller citronsaft

Kanelstekta äpplen

  • 3-4st
    äpplen, tunnskaliga och fasta
  • 3-4msk
    smör till stekning
  • 2-3msk
    strösocker
  • 2tsk
    malen kanel

Till servering

  • 3-4dl
    vaniljglass
  • 2-3dl
    matyoghurt, 10-12%
  • grovhackad mörk choklad

Så lagar du

1. Maräng: Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum, häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa på högsta fart tills du får en tjock, glansig smet. Tillsätt majsstärkelse och vinäger, vispa en minut till.

2. Rita 4 cirklar på bakpappersklädd plåt ca 12 cm i diameter. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme, låt svalna på galler innan du drar bort papperet.

3. Äpplen: Skala äpplena och skär dem i tärningar så att kärnhuset inte kommer med. Smält smöret i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna.

4. Strö över socker och kanel. Stek på svag värme tills äppelklyftorna nästan är mjuka. Låt svalna.

5. Servering: Lägg marängbottnarna på fyra tallrikar. Fördela vaniljglassen ovanpå, sedan äpplena. Toppa med en klick yoghurt och strö choklad över.

Dela det här receptet med dina vänner!