Mintchokladpavlova med björnbär och hallon

Mintchokladpavlova med björnbär och hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Läckert krispig maräng som är härligt seg inuti, smaksatt med mintchoklad och fylld med cheesecakekräm.

Ingredienser

10portioner

  • 6
    äggvitor
  • 1tsk
    ättika, 12%
  • 3dl
    strösocker
  • 2dl
    florsocker
  • ½dl
    majsstärkelse
  • 100g
    mintchoklad, smält

Fyllning

  • 4dl
    vispgrädde
  • 200g
    naturell färskost
  • florsocker

Topping

  • 300g
    frysta bär, t ex björnbär och hallon
  • chokladsås, strössel, ätbart glitter

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Rita två cirklar på bakpapper, en ca 18 cm i diameter och en ca 15 cm. Lägg på varsin plåt.
  3. Vispa vitorna tills skummet börjar stiga, häll i ättika och hälften av strösockret. Vispa på medelhastighet ca 1 minut.
  4. Tillsätt resterande strösocker och vispa på högsta hastighet till ett fast skum. Rör ner florsocker och majsstärkelse (sikta gärna). Rör sedan försiktigt och slarvigt ner den smälta chokladen. Det ska bli marmorerat.
  5. Klicka ut smeten på bakpappret och bred ut tills du fyllt cirklarna. Grädda tills bottnarna går att lyfta från pappret, det tar ca 1,5 timme. Marängen ska vara något seg inuti, men lätt släppa plåten. Om marängen faller ihop när den svalnar är det ingen fara, den blir lika god ändå!
  6. Vispa grädde och färskost fluffigt, smaka av med florsocker eller en klick hasselnötskräm.
  7. Bred ut hälften av krämen på den större marängen. Ringla på chokladsås och toppa med bär. Lägg på den mindre marängen, toppa med kräm och mera bär och chokladsås.
  8. Garnera med strössel, ätbart glitter eller annat godis.

Dela det här receptet med dina vänner!