Mintkyssar

Mintkyssar

Publicerat:

Tillagningstid:

Mintkyssen, en klassisk konfekt som hör julen till. Inte alls svårt att göra och uppskattad både av stora och små. En silkeslen sockerplatta smaksatt med mint och dekorerad med mörk choklad, ljuvligt gott!

Ingredienser

50portioner

  • 6dl
    socker (566g)
  • 2dl
    vatten (200g) - del 1
  • 2msk
    glykos (30 g)
  • 15droppe(ar)
    pepparmintolja
  • 2msk
    vatten (30g) - del 2
  • 80g
    mörk choklad

Så lagar du

1. Smält socker, vatten (del 1) och glykos. Använd gärna en termometer för att komma upp i rätt temperatur, 117 grader.

2. Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på stenhäll eller silikonduk. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli grynig.

3. Tillsätt vatten (del 2). Värm sedan massan igen. Klicka upp plattor i munsbitar, på bakplåtspapper.

4. Smält chokladen till 45 grader och kyl den sedan till 31 grader under omrörning. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.

Tips: Du kan också spritsa ut chokladen direkt och stoppa i russin, nötter och annat gott, som sedan stenar i chokladen. Perfekt julgodis!

Dela det här receptet med dina vänner!