Misslyckad sockerkaka

Misslyckad sockerkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Det låter märkligt, men är en favorit hemma hos Susanne Jonsson.

Ingredienser

  • 125g
    smör
  • 1dl
    gräddmjölk
  • 2st
    ägg
  • 2,5dl
    strösocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 2,5dl
    vetemjöl
  • 1,5tsk
    bakpulver

Så lagar du

1. Bryn smör och häll i gräddmjölk.

2. Rör ihop ägg med strösocker och vaniljsocker. Tillsätt den avsvalnade smörblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.

3. Grädda i smord och bröad form, 175 grader, nedre delen av ugnen, 20-25 minuter (tiden kan variera i olika ugnar, sätt på aluminiumfolie om det börjar se för mörkt ut).

Tips: Vispa inte äggen, då blir kakan mer kompakt.

Dela det här receptet med dina vänner!