Mjukkaka i stekpanna

Mjukkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Okrångliga mjukkakor som du enkelt gräddar på spisen, gärna i gjutjärnspanna. Kakorna passar perfekt till utflyktsmat och går jättebra att frysa. Det är viktigt att provsmaka minst en kaka direkt från pannan, med smör som smälter och rinner ner mellan fingrarna.

Ingredienser

6portioner

  • 5dl
    filmjölk
  • 6dl
    vetemjöl
  • 6dl
    rågsikt eller grahamsmjöl
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1dl
    ljus sirap

Så lagar du

1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda i stekpanna på mediumvärme.

3. Låt svalna under duk.

Dela det här receptet med dina vänner!