Morotspytt med halloumi & rostad mandel

Morotspytt med halloumi & rostad mandel

Publicerat:

Tillagningstid:

Söta, krispiga morötter passar utmärkt tillsammans med salt halloumi, kryddig ruccola och knaprig mandel. Jättegod även som bufférätt, eller som tillbehör till en bit fisk eller kött.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    morötter, skalade
  • 200 g
    halloumi
  • ½st
    purjolök, 1 cm skivor
  • 80g
    ruccola (1 liten påse)
  • 1dl
    rostad mandel
  • 2msk
    balsamicosirap
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning

Så lagar du

1. Dela morötterna längst med och sedan en gång på mitten, skär rakt över till mindre bitar. Tärna halloumi.

2. Stek morötterna i olja tills de får lite färg, 5–10 minuter. Salta och peppra. Lägg i halloumi och purjo, låt det få färg.

3. Vänd ner rucola. Toppa med mandel och balsamico.

Dela det här receptet med dina vänner!