Nobisdressing

Nobisdressing

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

12portioner

  • 2 st
    ägg, rumstempererade
  • 1msk
    fransk senap
  • 2msk
    röd- eller vitvinsvinäger
  • 4dl
    neutral olja
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1dl
    gräslök, fint skuren
  • salt, vitpeppar

Så lagar du

1. Lägg ner äggen i kokande vatten, koka exakt 3 minuter. Häll av och spola snabbt i kallt vatten.

2. Gröp ur äggen med en sked, rakt ner i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt senap, lite salt och vinäger. Mixa ihop och börja droppa ner olja, först sakta, sedan snabbare. Mot slutet ska du ha en fast konsistens på såsen.

3. Smaka av med vitlök, gräslök, salt och peppar. Späd med vatten om du önskar tunnare konsistens.

Dela det här receptet med dina vänner!