Nötbollar
Publicerat:
2017-01-17Tillagningstid:
Härligt smakrika och lite sega blir de här goda nötbollarna. Är du allergisk mot hasselnötter kan du ta mandel i stället.
Ingredienser
24portioner
- 120ghasselnötter, 2 dl
- 1dlmörkt eller ljust muscovadosocker, 60 g
- 1dlströsocker, 90 g
- 1stor äggvita
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kör hasselnötter, muscovadosocker och strösocker i matberedare tills nötterna är finfördelade. Du kan också mala nötterna i mandelkvarn.
3. Tillsätt äggvitan och kör tills allt är blandat.
4. Klicka upp smeten med ett matskedsmått på plåt med bakplåtspapper, nyp ihop till bollar om de inte håller ihop. Tryck ev i en halv nöt mitt i bollarna.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter tills de börjar få lite färg. De känns fortfarande mjuka. Låt kallna innan du lossar dem från plåten.