Nötbollar

Nötbollar

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt smakrika och lite sega blir de här goda nötbollarna. Är du allergisk mot hasselnötter kan du ta mandel i stället.

Ingredienser

24portioner

  • 120g
    hasselnötter, 2 dl
  • 1dl
    mörkt eller ljust muscovadosocker, 60 g
  • 1dl
    strösocker, 90 g
  • 1
    stor äggvita

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kör hasselnötter, muscovadosocker och strösocker i matberedare tills nötterna är finfördelade. Du kan också mala nötterna i mandelkvarn.

3. Tillsätt äggvitan och kör tills allt är blandat.

4. Klicka upp smeten med ett matskedsmått på plåt med bakplåtspapper, nyp ihop till bollar om de inte håller ihop. Tryck ev i en halv nöt mitt i bollarna.

5. Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter tills de börjar få lite färg. De känns fortfarande mjuka. Låt kallna innan du lossar dem från plåten.

Dela det här receptet med dina vänner!