Öppen lasagne med grönsaker och smörvinägrett

Öppen lasagne med grönsaker och smörvinägrett

Publicerat:

Tillagningstid:

En lättsam och festlig vegetarisk lasagne där vinägretten sätter extra prägel.

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    färska lasagneplattor (ca 16x10 cm)
  • 4st
    urkärnade och hackade tomater
  • 2st
    rostade paprikor
  • 1st
    liten zucchini
  • 1st
    rödlök
  • 100g
    färska sockerärter
  • 65g
    babyspenat
  • 1kruk(or)
    basilika
  • olivolja
  • färsk parmesanost

Smörvinägrett

  • 100g
    smör
  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • 1krm
    salt

Så lagar du

Smörvinägrett

1. Bryn smöret och låt svalna något. Vispa i vinägern och lite salt.

Lasagnen

1. Sätt ugnen på 250°, grill. Dela och kärna ur paprikorna och lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen cirka 10 minuter så att skalet blir svart och bubbligt. Låt svalna något och drag sedan bort skalet.

2. Strimla paprikorna. Kärna ur och grovhacka tomaterna. Klyfta rödlöken och strimla sockerärterna.

3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek snabbt skivad zucchini. Lägg sedan i strimlade paprikor, hackade tomater, klyftad rödlök, de strimlade sockerärterna och babyspenaten. Bryn snabbt, salta och peppra.

4. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Dela varje lasagneplatta i två delar och koka dem 2-3 minuter. Låt dem rinna av och varva dem på fyra tallrikar med de varma grönsakerna mellan. Ringla över lite vinägrett mellan varje lager.

5. Toppa med lite grönsaker, vinägrett, basilikablad och nyriven parmesanost.

Dryckestips:

Briccotondo Barbera 2014, Italien

Nr 2773, 89 kronor

Borgogno Barbera d´Alba Superiore 2014, Italien

Nr 74201, 149 kronor

Alkoholfritt

Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike

Nr 1990, 39 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!