Osso buco med grillad karaktär

Osso buco med grillad karaktär

Publicerat:

Tillagningstid:

Paul lagar Osso buco som en somrig, lätt gryta. För karaktär grillas köttet på kolgrill innan långsam bräsering. Osso bucon serveras med nykokt papardelle, nyriven parmesan och en enkel tomatsallad.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    kalvlägg, sågad
  • 2
    tomater, grovt skurna
  • 1burk(ar)
    tomatkross, avhängd
  • 1
    bunt färska örter, t ex rosmarin, timjan
  • 0,5dl
    olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Vitvinsmariand

  • 3dl
    vitt vin
  • 3
    salviakvistar, skurna
  • 1
    krossad vitlöksklyfta
  • 2
    lagerblad, rivna
  • 0,5
    citron, saft och rivet skal
  • 1tsk
    nymald svartpeppar

Tomatsallad

  • 5
    tomater, grovt skurna
  • 0,5
    röd lök, fint skuren
  • färska örter, fint skurna
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser för vitvinsmarinaden. Låt stå i 15 min innan den används för marinering. Lägg ner nötläggen i en påse och slå på marinaden. Låt marinera minst en timme. Lyft upp nötläggen och spara marinaden.

2. Grilla skivorna runt om, gärna på kolgrill, och lägg i en ugnsfast form eller stekpanna. Slå på vitvinsmarinaden, tomat, krossade tomater, örter och olivolja. Täck med vatten och salta försiktigt. Låt bräsera under lock 1-2 h beroende på tjockleken på köttet - köttet ska släppa lätt från benet. Fyll på med vatten om det kokar torrt.

3. När köttet är klart, plocka köttet från benen och peta ur märgen. Blanda köttet och märgen med den silade tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med nykokt papardelle och riven parmesan reggiano.

Tomatsallad
Blanda grovt skuren tomat, fint skuren röd lök, färska skurna örter, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!