Pasta Arrabiata med penne och zucchini

Pasta Arrabiata med penne och zucchini.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    solmogna tomater
  • 1st
    stor gul lök
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 1-2st
    starka chilifrukter
  • 2st
    stjälkar blekselleri
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 1knippa(or)
    basilika
  • 1 ½dl
    torrt vitt vin
  • 3msk
    olivolja
  • salt och peppar efter smak
  • ca 300g
    pennepasta av god kvalitet (minst 14% proteininnehåll)
  • 1st
    grön zucchini ca 300 g
  • 2msk
    olivolja
  • 2dl
    riven färsk parmesan

Så lagar du

1. Skålla och skala tomaterna. Hacka lök, vitlök, chili, timjan, persiljestjälkar och blekselleri fint.

2. Hetta upp olivolja och bryn vitlök och chili i oljan. Tillsätt resten av de hackade ingredienserna. Fräs någon minut och tillsätt sedan det vita vinet.

3. Hacka de färska tomaterna och tillsätt dessa. Salta och peppra efter smak. Låt koka tills tomaterna har kokat sönder helt och hållet.

4. Hacka basilikabladen och persiljebladen fin och rör ner dessa i den färdiga tomatsåsen.

5. Koka pastan i rikligt med saltat vatten och häll sedan av vattnet, men skölj inte pastan.

6. Skär zucchini i stavar son har samma storlek och form som pennepastan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek zucchinistavarna på hög värme tills de har fått fin färg.

7. Blanda samman pasta, zucchini och tomatsås. Servera med riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!