Pasta Genovese

pasta genovese

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb och enkel vardagspasta med fin smak av parmesan och basilika.

Ingredienser

4portioner

  • 400-500 g
    spaghetti
  • 2msk
    salt
  • 1kruk(or)
    färsk basilika
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • ½dl
    pinjenötter
  • 1dl
    olivolja
  • 1dl
    riven parmesanost
  • 1st
    potatis (helst en fast sort)
  • 1dl
    frysta gröna bönor (haricots verts)

Så lagar du

1. Lägg vitlöksklyftorna och nötterna i mixern och mixa ett par sekunder på högsta hastighet. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen.

2. Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja. Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan, mixa mellan varven.

3. Skala potatisen och skär den i centimeterstora bitar. Koka upp rikligt med vatten till pastan.

4. Lägg i pastan, potatisen och de lätt tinade gröna bönorna. Rör om. Koka pastan tills den är al dente.

5. Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen eller i en uppläggningsskål. Lägg i peston och rör om ordentligt.

6. Servera med lite extra riven parmesanost.

Tips! Ta lite av pastavattnet i en kopp och häll i ett par matskedar av pastavattnet samtidigt som du blandar ner peston.

Dela det här receptet med dina vänner!