Pizza med krispig grönkål

Pizza med krispig grönkål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gunillas glöggmys: Grönkål ger julkänsla till och med åt pizza!

Ingredienser

4 - 8portioner

Pizzadeg

  • 25g
    jäst
  • dl
    vatten
  • 6-7dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt

Topping

  • 1dl
    crème fraiche
  • 140g
    ädelost
  • 2dl
    riven ost
  • 1st
    liten rödlök
  • 3st
    blad av färsk grönkål
  • 3msk
    olivolja
  • flingsalt
  • ev. chiliflakes

Så lagar du

1. Börja med pizzadegen. Smula ned jäst i en bunke, tillsätt vatten och rör om. Tillsätt salt och vetemjöl och knåda degen. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.

2. Sätt ugnen på 200°. Skölj grönkålen, torka i en ren kökshandduk. Riv bladen i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Salta och strö ev över lite chiliflakes och blanda runt.

3. Sätt in i ugnen cirka 10-12 minuter tills bladen är krispiga. Ta ut och låt svalna på plåten.

4. Höj ugnsvärmen till 225°C.

5. Kavla ut degen till två pizzabottnar och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper.

6. Bred ut crème fraiche på pizzabottnarna, strö över smulad ädelost och riven ost. Grädda i ugnen cirka 12-15 minuter.

7. Ta ut och toppa med grönkålskrispet och finhackad rödlök.

Dryckestips

Glögg:
Tegnér Biskopens Torra 12,5%
Nr 90322, 69 kronor

Vinfabrikens äppelglögg 11 %
Nr 96037, 79 kronor

Snälleröds ekologiska vitvinsglögg 12,5%
Nr 90574, 75 kronor

Grythyttans Skogsglögg 15%
Nr 96460, 92 kronor

Alkoholfritt:
Fentimans Ginger Beer, 0,5%
Nr 1963, 22:50 (27,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!