Pumpalaya

Pumpalaya

Publicerat:

Tillagningstid:

Pumpalaya är vår gröna variant på risrätten jambalaya från cajunköket och träskmarkerna i den amerikanska södern.

Ingredienser

4 - 5portioner

  • 2st
    gula lökar
  • 2st
    gröna paprikor
  • 3st
    stjälkar selleri
  • 1st
    butternutsquash
  • ½st
    kålrot
  • 1paket
    saffran
  • 2tsk
    chilipulver
  • 2tsk
    färsk timjan
  • 1tsk
    torkad rosmarin
  • 2tsk
    torkad oregano
  • 4st
    lagerblad
  • 500g
    krossade tomater
  • 3dl
    svart ris
  • 1liter
    vatten el. grönsaksbuljong
  • 1nypa(or)
    bladgrönt
  • olja att steka i
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala löken och hacka den fint, hacka också paprikor och selleri. Stek i olja i en rymlig kastrull tills ingredienserna mjuknat och löken börjar få färg. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare någon minut. 

2. Skala kålroten, kärna ur butternutsquashen och skär i bitar. Tillsätt sedan dessa till kastrullen tillsammans med krossade tomater, ris och vatten.

3. Låt koka ca 50 minuter eller tills riset är färdigkokt. Avsluta med att vända i bladgrönt innan servering.   

Dela det här receptet med dina vänner!