Råbiff på rödbeta med senapscrème
Publicerat:
2016-08-31Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Råbiff på rödbeta
- 400grödbetor
- 150gsurkål
- 3-4mskrapsolja, gärna kallpressad
- 1krmnymalen svartpeppar
- salt
Senapscrème
- 2mskdijonsenap
- 2mskflytande honung
- 3/4-1dlrapsolja, gärna kallpressad
- 1nypa(or)salt
Till servering
- 2mskfinhackad rödlök
- grönsallad
- kapris
- rotfruktschips
- ev. tunnskivat rostat surdegsbröd
Så lagar du
1. Skala och råriv rödbetorna, använd vinylhandskar så slipper du missfärgade händer. Blanda väl med väl avrunnen surkål och olja, smaka av med peppar och salt. Ställ kallt till servering att mogna, gärna över natten.
2. Senapscreme: Vispa ihop senap och honung. Tillsätt olja droppvis under vispning till en tjock creme. Smaka av med lite salt.
3. Servering: Ta fram rödbetsröran så den inte är kylskåpskall. Lägg sallad på fyra tallrikar. Forma biffar av rödbetorna och lägg ovanpå. Klicka ut generöst av senapscreme, strössla kapris, chips och rödlök över, bjud ev rostat bröd till.
Dryckestips
Vitt vin
2015 Hubert Beck Réserve du Chevalier Gewurztraminer, Frankrike
Nr 4592, 96 kr
Öl
Nya Carnegiebryggeriet Fridens Ale, Sverige
Nr 1301, 29:90 kr/33 cl