Råbiff på rödbeta med senapscrème

Råbiff på rödbeta med senapscrème

Publicerat:

Tillagningstid:

Fårökocken Hanna Dagerås har skapat den här rätten, där kombon av mustig råriven rödbeta och surkål är klockren. En sötstark senapscrème fulländar.

Ingredienser

4portioner

Råbiff på rödbeta

  • 400g
    rödbetor
  • 150g
    surkål
  • 3-4msk
    rapsolja, gärna kallpressad
  • 1krm
    nymalen svartpeppar
  • salt

Senapscrème

  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    flytande honung
  • 3/4-1dl
    rapsolja, gärna kallpressad
  • 1nypa(or)
    salt

Till servering

  • 2msk
    finhackad rödlök
  • grönsallad
  • kapris
  • rotfruktschips
  • ev. tunnskivat rostat surdegsbröd

Så lagar du

1. Skala och råriv rödbetorna, använd vinylhandskar så slipper du missfärgade händer. Blanda väl med väl avrunnen surkål och olja, smaka av med peppar och salt. Ställ kallt till servering att mogna, gärna över natten.

2. Senapscreme: Vispa ihop senap och honung. Tillsätt olja droppvis under vispning till en tjock creme. Smaka av med lite salt.

3. Servering: Ta fram rödbetsröran så den inte är kylskåpskall. Lägg sallad på fyra tallrikar. Forma biffar av rödbetorna och lägg ovanpå. Klicka ut generöst av senapscreme, strössla kapris, chips och rödlök över, bjud ev rostat bröd till.

Dryckestips

Vitt vin
2015 Hubert Beck Réserve du Chevalier Gewurztraminer, Frankrike
Nr 4592, 96 kr

Öl
Nya Carnegiebryggeriet Fridens Ale, Sverige
Nr 1301, 29:90 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!