Ranginak (valnötsfyllda dadlar)

dessert på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Dadlar har varit en viktig del av det persiska köket i hundratals år. Ranginak är en populär rätt efter en persisk måltid: Söta dadlar fyllda med valnötter som stekts i en krämig smör och kanelblandning.

Ingredienser

  • 500g
    dadlar
  • 200g
    valnötter
  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    socker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    smör

Så lagar du

1. Ta ur kärnorna från dadlarna och stoppa in valnötterna, cirka en valnöt per dadel.

2. Rosta vetemjöl i en stekpanna tills det får en brun färg.

3. Tillsätt sedan kanel och smör och rör om tills det blir krämigt.

4. Låt krämen svalna och häll den sedan över dadlarna.

Redo att serveras.

Dela det här receptet med dina vänner!