Raw sommarbärtårta med cashewgrädde

tårta med bär, maränger och chokladstänger som topping

Publicerat:

Tillagningstid:

En rawfood-tårta med bland annat dadlar och casewnötter, toppad med kokossmakande raw-grädde och bär. För en helt vegansk variant byt honung mot agavehonung.

Ingredienser

Botten

  • 4dl
    dadlar, urkärnade (400 g)
  • 2dl
    cashewnötter
  • ½-1dl
    kokosolja, mjukrörd
  • ½dl
    mandelsmör el. jordnötssmör

Kokos-cashewgrädde

  • 2dl
    naturella cashewnötter, blötlagda i 4-6 h
  • dl
    mandelmjölk
  • ½dl
    kokosolja, mjukrörd
  • msk
    honung
  • 1st
    vaniljstång

Tillbehör

  • 1liter
    blandade bär t.ex. jordgubbar, vinbär, björnbär och hallon
  • ½
    citron el. lime, det rivna skalet

Så lagar du

1. Mixa dadlar och nötter till botten. Tillsätt kokosolja och mandel- eller jordnötssmör. Börja med ½ dl kokosolja och öka tills degen går ihop.

2. Lägg en bit bakplåtspapper i en springform, 19-20 cm i diameter. Tryck ut massan till botten och ställ in formen i kylen.

3. Mixa cashewnötterna med mandelmjölken lite i taget. Tillsätt kokosolja och honung. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i fyllningen.

4. Bred ut fyllningen på tårtbottnen och låt stå i kylen ca 30 minuter.

5. Skiva jordgubbarna och lägg dem tillsammans med de andra bären på tårtan. Toppa med lite rivet citron- eller limeskal.

Dela det här receptet med dina vänner!