Ricotta

Ricotta

Publicerat:

Tillagningstid:

Johanna Westmans goda recept på hemgjord ricotta är perfekt att ha inför en fest.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1liter
    mjölk (väldigt fet, gärna lantmjölk)
  • 1dl
    grädde
  • ¼tsk
    salt
  • 2-4msk
    äppelcidervinäger eller citronsaft

Så lagar du

1. Koka upp mjölk, grädde och salt tills det är 80 grader.

2. Häll i vinäger eller citron och rör om i cirka 2 minuter. Det ska dela sig och bli grynigt, tillsätt mer vinäger om det inte händer något. Ställ åt sidan och låt svalna.

3. Häll över mjölken i en sil med duk och låt rinna av i kylskåpet i ett par timmar eller över natten.

Tips

Det behöver inte vara komjölk – experimentera gärna med att använda getmjölk eller fårmjölk.

Dela det här receptet med dina vänner!