Riven pumpasoppa med kokos och röd curry

Riven pumpasoppa med kokos och röd curry

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1kg
    hel pumpa/vintersquash
  • 1–2tsk
    röd currypasta, färdig på burk
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • 5dl
    vatten
  • 1st
    buljongtärning, grönsaks- eller kyckling
  • olja och salt till stekning

Så lagar du

1. Skala lök och vitlök. Skala och kärna ur pumpan, dela den i mindre bitar. Riv lök, vitlök och pumpa grovt i matberedare.

2. Hetta upp en stor kastrull, fräs pumparivet i olja tillsammans med currypasta utan att det får färg. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka ihop 5–10 minuter.

3. Mixa och smaka av med salt och currypasta. Späd soppan med vatten om du önskar en lösare konsistens.

4. Servera gärna med strimlade grönsaker eller böngroddar, salta jordnötter och färsk koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!