Rödingssoppa med sting

Rödingsoppa.

Ingredienser

2portioner

  • 250g
    skinnfri rödingfilé
  • 5dl
    vatten
  • 1st
    fiskbuljongtärning
  • 1/2dl
    torrt vitt vin
  • 1 1/2dl
    grädde
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1msk
    tomatpuré
  • 1/2
    purjolök
  • 1/2
    röd chili
  • 2st
    morötter, gärna en orange och en blå
  • salt och vitpeppar efter smak

Så lagar du

Koka upp vatten och buljongtärning, sjud en stund. Tillsätt vin och grädde sjud ca 15 min. Rör ihop smör och mjöl, klicka ner i soppan under omrörning. Vispa ner tomatpuréen sjud ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå på svag värme.

Skala morötterna och skär i tunna strimlor med en potatisskalare, lägg dem i tallriken.

Filéea fisken och ta av skinnet. Skär filéen i mindre bitar och lägg detta på morötterna. Häll på den varma soppbasen. Dekorera med chili och dill.

Rödingschips:
Skölj fiskskinnet, lägg detta på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över finsalt och rosta i ugn 250 grader på grillen tills skinnet blir lättbrunt ca 5 min.

Dela det här receptet med dina vänner!