Rostad blomkål med cheddarost

Rostad blomkål med cheddarost.

Publicerat:

Tillagningstid:

En lite mer rustik och modern variant av den amerikanska klassikern ”cauliflower cheese”.

Ingredienser

4portioner

Rostad blomkål

  • 1st
    blomkålshuvud
  • 2msk
    olivolja
  • 1dl
    riven cheddarost
  • 2-3st
    vårlökar
  • salt och svartpeppar

Blomkålspuré

  • lite av den rostade blomkålen
  • några skedar creme fraiche
  • salt och peppar

Så lagar du

Rostad blomkål

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär blomkålen i centimetertjocka skivor. Pensla med lite olivolja. Salta och peppra.

3. Lägg upp blomkålsskivorna på en plåt och rosta i ugnen i ungefär 25 minuter.

4. Riv över cheddar, och strö över finhackad vårlök. Rosta i ytterligare 3 - 5 minuter tills osten har smält. Servera meddetsamma

Blomkålspuré

1. Samla ihop den blomkål som efter rostningen inte håller ihop i snygga skivor.

2. Mixa med ett par skedar creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!