Rostad blomkålscarbonara

Blomkålscarbonara.

Publicerat:

Tillagningstid:

Carbonara, fast ändå inte. Med rostad blomkål som bas blir rätten vegetarisk, supernyttig och god. Jag brukar rosta dubbel mängd blomkål och använda andra hälften till soppa eller sallad de närmaste dagarna.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    portioner pasta, valfri sort
  • 1st
    blomkålshuvud, ca 800 g
  • 2dl
    hasselnötter, hackade
  • 1-1,5dl
    lagrad hårdost, riven
  • 2st
    ägg, lätt uppvispade
  • 1dl
    crème fraiche
  • 3msk
    persilja, hackad
  • salt, svartpeppar, timjan, olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skiva blomkål eller dela i buketter, lägg i ugnsform. Ringla över olja, blanda ner salt, peppar och timjan. Rosta gyllene ca 15 minuter, lägg i nötterna mot slutet.

3. Koka pastan al dente enligt instruktionerna på förpackningen (lite tuggmotstånd kvar). Häll av, men spara lite pastavatten.

4. Blanda ner samtliga ingredienser direkt i ugnsformen. Späd med pastavatten om du önskar en lösare konsistens på såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!