Rostad chili- och pumpahummus

Rostad pumpa.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt god och annorlunda variant på klassisk hummus. Rostad chili och pumpa ger en aromatisk, härlig smakbrytning av sött, hett & rostat.

Ingredienser

8portioner

  • 1st
    liten pumpa eller vintersquash, tex Hokkaido, skalad och skuren i bitar
  • 1st
    röd spansk peppar, urkärnad, i bitar
  • 1burk(ar)
    kikärtor, färdigkokta och sköljda
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • ½dl
    tahini (sesampasta)
  • ½dl
    pressad citron
  • 1dl
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg pumpa och spansk peppar i en ugnsfast form. Ringla på olja och rosta gyllene, det tar ca 10 minuter.

2. Mixa samtliga ingredienser utom pumpa och olja 5 minuter matberedare. Tillsätt pumpa. Mixa slätt. Ställ i kyl.

3. Vid servering: gör en grop i röran med baksidan av en sked och ringla olja över.

Dela det här receptet med dina vänner!