Rostade nässlor, lantägg och gravad lax med en smakrik dressing
Publicerat:
2016-04-25Ingredienser
4portioner
- 5 dlnässlor plockade och sköljda
- 500gsmå färskpotatisar
- 2salladshuvuden
- ½rödlök
- ½tärnad gurka
- 200ggravad lax
- 4ägg
Dressing
- 2ägg (till dressing)
- 1mskfransk senap
- 2mskvitvinsvinäger
- 3dlrapsolja
- 1vitlöksklyfta
- ½dlfinskuren gräslök
- salt
Så lagar du
1. Värm upp en stekpanna. Stek lite nässlor i taget i lite olivolja och salt. Lägg på en plåt och kör sedan i ugn tills krispig på 110°.
2. Tag ut och låt svalna.
3. Koka potatisen till den är mjuk i lättsaltat vatten.
4. Skär gurka i grova bitar.
5. Koka äggen i ca. 8 min i kokande vatten. Kyl, skala och klyfta.
6. Riv salladen och skiva löken.
7. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
8. Toppa med lax och ringla över dressing. Avsluta en riklig mängd med nässlor fördelade över hela salladen.
Dressing
1. Koka äggen i ca. 3 min i kokande vatten.
2. Gröp ur äggen i en matberedare. Mixa med senap, vitlök och vinäger.
3. Tillsätt olja under mixning i tunn stråle.
4. Avsluta med att röra i finskuren gräslök och smaka av med salt och peppar.