Sablé tarte med inkokta rabarber

Tårta med bär.

Publicerat:

Tjusiga små bakverk som passar utmärkt till flera olika tillfällen. Söta och goda som kan varieras i oändlighet!

Ingredienser

Sablébotten

  • 140g
    mjöl
  • 80g
    socker
  • 1g
    salt
  • 40g
    äggula
  • 8g
    bakpulver
  • 105g
    smör

Chokladkräm

  • 150g
    mjölk
  • 150g
    grädde
  • 75g
    äggula
  • 30
    socker
  • 1st
    gelantinblad
  • 240g
    mjölkchoklad av hög kvalitet

Citroncurd

  • 180g
    citron och citronzest
  • 240g
    smör
  • 90g
    socker
  • 360g
    ägg
  • ½bit(ar)
    gelantinblad

Inkokta rabarber

  • 250g
    citronsaft
  • 250g
    grenadine
  • 250g
    socker
  • 5st
    vaniljstänger
  • 300g
    rabarber

Så lagar du

Sablébotten

1. Blanda alla ingredienser till en deg i en köksmaskin, eller knåda ingredienserna för hand. Kyl sedan ner degen några minuter.

2. Ta fram valfri form tex. en ring och lägg en bit av sablédegen i botten och baka den på 165 grader i ca 8-10 min.

Mjölkchokladkräm                       

1. Börja med att blötlägga gelatinet.

2. Koka vispgrädden med mjölken.

3. Blanda i hop äggula och strösocker och ha i det i den kokande gräddblandningen. Sjud smeten under konstant omrörning till 83 grader och tillsätt sedan gelatinet och sila smeten över chokladen.

4. Mixa krämen slätt och låt den vila några timmar i kylen tills den stelna.

Citroncurd

1. Blanda socker, citronjuice, citronskal och ägg. Koka allt över ett vattenbad till 83 grader.

2. Sila smeten och tillsätt gelatinet och mixa i det osaltade smöret.

Inkokta rabarber

1. Koka Grenadine med socker och den färskpressade citronsaften.

2. Skär rabarbern i bitar och häll den varma lagen över. Låt dom sedan ligga och mjukna i lagen.

Dela det här receptet med dina vänner!