Sashimi på gös

Sashimi på gös.

Publicerat:

Tillagningstid:

Om du vill laga en nordisk sashimi är gös sannolikt den bästa fisk du kan använda. Den är mild och god i smaken samt lätt att hantera. Här är Filip Langhoffs recept på gössashimi.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gös
  • 1
    knippe ängsyreblad
  • 12
    små salladsblad
  • salt
  • 6
    shiitake
  • 1
    liten gurka
  • kallpressad rybsolja
  • 1
    liten lök

Så lagar du

1. Rensa, fjälla och filéa gösen.

2. Skär gurkan i tunna strimlor.

3. Skär shiitakesvampen och löken i tunna skivor.

4. Strö salt över båda och låt dem stå i några minuter.

5. Blanda löken, svampen och gurkan med två matskedar rybsolja.

6. Skär tunna skivor av gösfilén.

7. Ta ett mellanstort sallatsblad, lägg några skivor av gösen på bladet. Toppa med svampsalladen och strö över en nypa riven ängssyra (eller andra örter).

8. Servera som snacks med ett glas champagne.

Dela det här receptet med dina vänner!