Scones

Scones.

Publicerat:

Tillagningstid:

Scones passar lika bra till kvällsfika som till frukost. Testa gärna att variera med olika former av topping!

Ingredienser

  • 400g
    dinkelmjöl
  • 400g
    vetemjöl
  • 120g
    grovt rågmjöl (gärna stenmalet)
  • 16g
    salt
  • 55g
    bakpulver
  • 140g
    strösocker
  • 300g
    smör
  • 125g
    ägg (ca 2-3 stycken beroende på storlek)
  • 375g
    mjölk (3,75 dl)
  • 70g
    rågsurdeg

Så lagar du

1. Blanda salt, mjöl, bakpulver och socker.

2. Dela smöret i mindre delar och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägg, mjölk och rågsurdeg så att det blir en slät, kladdig deg. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Dela upp degen i ca 30 delar och forma dem till önskad form.

4. Lägg bakplåtspapper eller bakduk på två plåtar. Fördela degbitarna på plåtarna.

5. Grädda på i ca 12–17 minuter beroende på ugn.

Dela det här receptet med dina vänner!